דג מרוקאי

מתכון מנצח לדג מרוקאי שקצר המון מחמאות!

מצרכים:
8 פילה דג: אמנון, דניס, סלמון 
2 גמבה חתוכים לרצועות דקות
10 שיני שום קלופות
3 פלפלים מתוקים יבשים
¾ כוס פטרוזיליה
½ כוס כוסברה
4 פלפלים חריפים יבשים
לרוטב:
½ 1 כפות פפריקה מתוקה עם שמן
¾ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
½ כפית כורכום
½ כוס שמן
1 כוס מים 
אופן השימוש:
משרים את הדגים בקערה גדולה עם מים ולימון למשך 10 דקות על מנת למנוע ריחות.
מנקים את הפלפלים היבשים מתוכן הזרעים ומשרים בקערה עם מים.
בסיר רחב מסדרים שכבה ראשונה של מחצית מרצועות הגמבה, השום והפטרוזיליה.
מסדרים מעל את הדגים, מעל שכבת הדגים מסדרים את יתר רצועות הגמבה, שיני השום, פלפלים יבשים, פטרוזיליה וכוסברה.
בקערה קטנה מערבבים את מרכיבי הרוטב ללא המים: שמן, פפריקה, כורכום, מלח, פלפל שחור.
יוצקים את הרוטב מעל לדגים ומוודאים שהם מצופים היטב.
להניח את הסיר מעל להבה גבוהה ויוצקים כוס מים מסביב לדפנות הסיר.
מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את הלהבה ומכסים במכסה.
מבשלים למשך 15 דקות. 
מסירים את המכסה ומבשלים כחצי שעה.
מגישים חם עם חלה טרייה!
בתאבון!

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

דלג לתוכן מרכזי